Florum  VLASI SRBIJE
 
RUMÂŃI SÂRBĬEŞĆ * ROMÂNII TIMOCENI * RUMÎŃI TIMOĆEŃI * VLACHS OF SERBIA * Created by 2007
Să pastrăm graĭu rumîńesk - să lunźim traĭu omeńesk!
Stapânu-domaćin: Paun Es Durlić, etnolog
FotoVLAHORIJA Vlaski recnik

Izaberi jezik * Select language: Srpski cir Srpski lat Româna Deutsch English
Молим вас да се пријавите или се региструјете.

Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије
Напредна претрага  

Вести:

SKANDAL U NACIONALNOM SAVETU VLAHA:
 ODLUKA O "STANDARDIZACIJI" DONETA NA TEŠKOJ OBMANI ČLANOVA,
 JER SU IZJAVE DVOJICE UGLEDNIH NAUČNIKA O VLAŠKOM JEZIKU - IZMIŠLJENE!
http://www.paundurlic.com/forum.vlasi.srbije/index.php?topic=2080.msg8881;topicseen#msg8881


Аутор Тема: ЗЛИ ВЛАСИ У РАЉАМА ЈЕВРЕЈСКОГ НОВЦА  (Прочитано 426 пута)

0 чланова и 1 гост прегледају ову тему.

Paun

  • Администратор
  • Ветеран форума
  • *****
  • Ван мреже Ван мреже
  • Пол: Мушкарац
  • Поруке: 1388
    • Паун Ес Дурлић

РАЗМИШЉАЊЕ ЈЕДНОГ ОБИЧНОГ СРПСКОГ ДОКОЛИЧАРА (није, дакле, по Домановићу!)
Занимљива могућност порекла новца за бесплатно студирање Влаха у Румунији
http://www.vaseljenska.com/vesti-dana/zanimljiva-mogucnost-porekla-novca-za-besplatno-studiranje-vlaha-u-rumuniji/

у ВЕСТИ ДАНА, Хроника 19. марта 2016.   10 Коментара
Доњи Милановац

– Некадашњи израелски председник, Схимон Перес, у кратком обраћању нацији, 2008. године, кроз смех и видно задовољство, говори следеће:

„За овако малу државу каква смо ми, ово је скоро невероватно! Ја видим да ми купујемо Менхетн, Мађарску, Румунију, Пољску…и како видим, уопште немамо проблем с тим. Захваљујући нашем таленту, нашим везама и енергичности, ми скоро свуда освајамо све.“

У дужој верзији овог говора, која овде није приказана, Схимон Перес тврди да само још две државе у свету нису под контролом Јевреја. Бољи познаваоци ове теме би могли да закључе како се вероватно ради о С. Кореји и Ирану.

Сада се концентришимо на податак у коме Перес каже да су Јевреји купили Румунију, па се присетимо бесплатног студирања влашке националне мањине у Румунији, уз услов да се родитељи одрекну влашког порекла и декларишу се као Румуни!

Сетимо се и тога да нико на тим студијама није одустао од студирања, као што се то дешава на нашим државним факултетима! Нико не губи годину, сви завршавају у року и све је то бесплатно, укључујући књиге, храну, стан, грејање, џепарац, па чак и повремено путовање кући. Сетимо се сада и рудних богатстава у Бору, Мајданпеку и околини, те највећег до сада познатог налазишта злата у свету, које већ сада експлоатише америчка фирма, а пе неколико дана је, уз обезбеђење српске полиције и војске, обављен транспорт извесног контигента злата !

Присетимо се и студирања Албанаца у Загребу, десетак година пре избијања рата на Косову! Сви су давали године студија у року, али посао у Хрватској нису могли да добију, ако су то пожелели. Експресно су завршавали факултете и то знатно брже од Хрвата који су студирали на матерњем језику, враћали се на Косово и чинили својеврсну квази-интелектуалну елиту будуће државе Косово. Косово је, баш као и Борски округ, богато рудним налазиштима. Два рудника на Косову сада поседује Медлин Олбрајт, јеврејског порекла, иначе велика заговорница бомбардовања Србије. Још два косовска рудника поседује генерал Весли Кларк, такође јеврејског порекла, командант НАТО снага на Балкану 1999.

Потписник ових редова је у више наврата био сведок да су разне израелске делегације обилазиле подунавску регију на граници с Румунијом, заобилазећи званичне институције и контактирајући искључиво са појединцима из локалног становништва.

Управо је аутор овог текста добио понуду да за баснословну суму оснује извесну канцеларију у Доњем Милановцу, а као контакт телефон је остављен број телефона човека из Израела, под именом Јосеф Замбоки, задуженог за поменути пројекат. Понуда је била одбијена, али верујем да је неко други прихватио и да се план даље одвија неометано.

Оно што се десило на Косову, могуће је да се деси и у Источној Србији, али институције система се не мешају у свој посао. Ово је ионако окупирана земља, која нема моћ одлучивања. Могућност избијања рата у регијама Србије за које је заинтересован корпорацијски капитал, зависи искључиво од тога да ли ће држава добровољно предати ресурсе или не.

Пада ли неком на памет идеја чији би новац могао да буде употребљен за метаморфозу овдашњих Влаха у Румуне, и са којим циљем?

Милутин Милошевић

Више о аутору ове скатолошке бисернице:
https://www.facebook.com/milutin.milosevic.7?fref=ts
Пријави уреднику   Сачувана
Rumîńi ku Români a fuost tot una numa pǎnǎ Români a fuost Rumîń!